#logo #huisstijl #website #communicatie

Certus Rail Solutions

Certus Rail Solutions, een nieuwe dochteronderneming van Strukton vroeg ons een logo om hun diensten op een duidelijke en professionele manier op het juiste spoor te zetten. Het begin van een fijne samenwerking die op het einde van de rit resulteerde in veel meer dan een nieuw logo.

Atelier64 Certus Beeldmontage Headerbeeld
Atelier64 Certus Klant

Maak kennis met de klant

Het verschuiven van transporten over de weg naar transporten via het spoor en de binnenvaart, is één van dé pijlers van een meer duurzame mobiliteit en samenleving. Het vervoer van spoorgebonden materieel en materiaal is een nichemarkt waarin slechts een beperkt aantal spoorvervoerders haar diensten aanbiedt.  Certus Rail Solutions beschikt over alle noodzakelijke knowhow en erkenningen om dit op een veilige en efficiënte manier te verzorgen.

First things first

De uitdaging?

Certus Rail Solutions wilde zich van bij de start op een professionele manier profileren in de sector van het spoorvervoer .

We verdiepten ons met veel plezier in deze heel specifieke markt om Certus Rail Solutions op het juiste spoor te zetten met een nieuw logo.

De oplossing

Identiteit in 1 beeld

Certus Rail Solutions staat voor zekerheid van transport van A naar B. Het sterke stevige lettertype weerspiegelt de zekerheid van de dienstverlening. We opteerden voor frisse kleuren om het traject in beeld te brengen. Ook het belang van de tijdlijn met pieken en deadlines werd visueel verwerkt in het logo.

Atelier64 Certus Logo Themabeeld

Bij het ontwerpen van het logo hielden we strak aan ons plan om eenvoud en herkenbaarheid te combineren in een tijdloos, flexibel en geschikt beeld voor Certus Rail Solutions. Pieter, coördinator van het communicatieproject vroeg ons vervolgens om de volledige huisstijl, signalisatie en alle andere tools uit te werken, een kolfje naar ons hand.

Atelier64 Certus Huisstijil Envelop Brief
Atelier64 Certus Huisstijil Naamkaartjes
Atelier64 Certus Huisstijil Herasdoek
Atelier64 Certus Huisstijil Vlag
Atelier64 Certus Huisstijil Sign 1
Atelier64 Certus Huisstijil Sign 2
Atelier64 Certus Locomotief Intro

Voor Atelier64 was het een fantastische uitdaging om de belettering te ontwerpen voor de locomotief. Een staaltje van creatief ontwerp & technische finesse in 1.  Onze bestaande expertise inzake ontwerp én productie van belettering kreeg hiermee een extra boost. Ook AVS merkte dit unieke ontwerp op!

Atelier64 Certus Locomotief 1
Atelier64 Certus Locomotief 2
Atelier64 Certus Huisstijil Avs Micro
© AVS
Atelier64 Certus Website Macbook

www.certusrail­solutions.be

Als kers op de taart ontwikkelden we de website voor Certus Rail Solutions. Bij het uittekenen van de wireframes werd het belang van de vacature-pagina benadrukt. Pieter kreeg aansluitend een korte opleiding om zelfstandig de inhoud te kunnen aanpassen en snel te schakelen om vacatures online te publiceren.

Atelier64 Certus Website Pagina 1
Atelier64 Certus Website Pagina 2

Onze klant aan het woord

Quote Icon

De spoorsector heeft eerder een stoer imago maar Atelier64 wist een kleurrijk en licht design te combineren met een krachtig lettertype. Een schot in de roos! De belettering van onze locomotieven ademt kracht én eenvoud uit maar is vooral uniek in België. Talloze treinspotters én professionals staan op de eerste rij om onze transporten ergens te lande te fotograferen.

Pieter, coördinator communicatieproject Certus Rail Solutions
Atelier64 Certus Klant